Jeg har lige bagt disse boller her til aften - de er rigtig gode og kan også sagtens bruges til en madpakke. Der er revet æble i - og det er jo lige æblesæson i øjeblikket. Der er heller ingen fedtstof i, så man kan med god samvittighed spise nogle stykker....
Ingredienser:
50 g gær
2 dl vand
2 tsk salt
2 tsk. rørsukker el. alm. sukker
2 dl Cheasy A38- evt. alm A38
2 æggehvider el. 2 hele æg
2 dl havregryn
2-3 store groftrevne æbler med skræl
ca. 800 g hvedemel (eller så meget det er nødvendigt til at dejen bliver lind)
Gæren opløses i det lunkne vand, salt og sukker røres i, de øvrige ingredienser tilsættes og det hele æltes godt igennem.
Efterhæver 30 minutter- eller til dejen har fået dobbelt størrelse.
Bages 20- 25 minutter ved 200 grader.
Jeg tilsatte kanel og vanilliesukker også. Andre der har prøvet opskriften anbefaler også revne gulerødder.
Hundeuld, til dem jeg bagte i går brugte vi nogle æbler fra en af naboerne - de er røde med lyserødt frugtkød, meget saftige og søde. Bollerne smager ikke voldsomt igennem af æbler - der er lige en snert af smagen af æble, som jeg synes er rigtig god sammen med kanel og vanillen.
Jeg vil tro, at syrlige æbler vil være rigtig gode også, specielt hvis man kommer kanel og vanillesukker i dejen også. Der er jo ikke voldsomt meget sukker i dejen, så det skal nok ikke være rigtige madæbler. Hvis man bruger det, skal man nok komme mere sukker i dejen. Der er ikke kanel og vanillesukker i den oprindelige opskrift, men jeg synes, det passede til. Lidt kardemomme og gulerødder er et andet alternativ til kanelen og vanillen.
Her dagen efter - de har ligget i lukkede fryseposer - er de ikke tørre og kedelige men stadig gode, så jeg regner med at bage en portion mere til fryseren, så der er til eftermiddagsboller til Catharinas fritidshjem.
Der blev 27 pænt store boller ud af min portion dej.