Indhold:

300 gram mel
70 gram flydende Becel (læs tips)
50 gram gær
1 stor spsk. Perfect Fit
1 æg
1/2 tsk. salt
1 dl minimælk
Mandler

Fyld:
2 revne æbler
1/2 dl Flordrys
1 tsk. kanel (evt. 2 hvis du elsker kanel)
30 gram Becel (kan undværes)
1/2 tsk. vaniliesukker



Sådan gør du:

Becel og mælk blandes og varmes til det er lunt.

Hælk mælken i en skål og smuldr gæren i. Rør godt rundt.

Tilsæt æg, dernæst Perfect Fit (nænsomt), salt og mel. Pisk gerne med el-pisker.

Ælt. Dejen skal være fast og rimelig tør. Er dejen for våd, kommer du mere mel i.

Dæk dejen til og sæt den til hævning i 30 minutter.

Mens dejen hæver, begynder du at lave fyldet. Put det hele i en lille gryde og rør det sammen over middel varme.

Rul dejen ud med en kagerulle. Den skal cirka være 25×15 cm.

Smør fyldet ud på midten af dejen. Cirka en håndsbredde passer. Buk begge sider ind over fyldet, mod midten..

Sæt kagen til hævning igen i 30 minutter.

Pensl kagen med æg. Drys evt. hakkede mandler over.

Bag kagen ved 225 grader i 12-15 minutter. Kagen skal være flot lysebrun på toppen.