-
3 vedhæftning(er)
Filtemaskine
Dorthe :
I weekenden var jeg på intro til filtemaskinen som kan ses her : http://www.babylock.com/sewing-embroidery/product.asp?Product_ID=EMB7
På filtetræffet var det meget traditionelle "vådfiltere" der kom. ( der er et par billeder længere nede. )
Sidste år havde de nålet - og i år var det så den forholdsvise nye maskine der skulle "ses efter i sømmene"
Der var ikke den helt store søgning til maskinen - så jeg, og et par stykke mere, fik god mulighed for at finde lidt ud af hvad sådan en fyr kan.
JEG MÅ HA EN ! ( bare ikke lige nu)'
Nu skal jeg også lige slå koldt vand i blodet - skal prøve en anden model på håndarbejdsmessen og derefter forsøge at beslutte mig måske til en tredje - som jeg kun kan få fra UK og derved ikke kan prøve først.(
Er der nogen der har erfaringer med, den ene eller anden form for maskine, hører jeg meget gerne om disse)
Herunder ses min prøveklud der er ca 35 x 70 cm - farverne ligner mest deet første billede - de runde "klatter" er faktisk sart grønne i virkeligheden - nogen vil måske kunne genkende garnet - det er det jeg præsenterede som "nyt garn" i et andet indlæg - farverne matcher dette garn)
Der skal arbejdes meget mere på stykket - perlehaløj osv - men jeg håber det bliver til en taske - Det er til det jeg har disponeret stykket i forhold til komposition. så en del bliver klap - en ryg og et forstykke ! som billederne nedenunder viser.
-
Sørig
Hold da op hvor er det flot.
Er det ligesom lag på lag :?:
Jeg er helt på herrens mark, vil du prøve at forklare de forskellige teknikker, uden at skulle komme med en lang redegørelse?
Hvad koster såden en maskine?
-
2 vedhæftning(er)
Dorthe
Ja Sørig ... man skulle tro du kendte lidt til mig
Skal prøve, om jeg kan komme med en "lille" eller lad os sige( i forhold til det jeg plejer) begrænset forklaring! :wink:
Herunder ser du hovedet på maskinen - det kan sammenlignes med en almindelig symaskine - dette er en cylinder, hvor man monterer op til 7 nåle ( andre maskiner kan tage henholdsvis 5 -7 og 8 nåle ) Disse nåle er med små modhagere, der presser og trækker gennem materialet og "filtre" det sammen. Man kan filtre garn, uld, bånd osv - fast på et stykke færdigt stof - man kan også filte ulden sammen (med sig selv)
Dem vi har fået på markedet her hjemme fra 2000 til 6000 kr - den jeg har kig på ca 2500 kr
Min prøveklud er ikke lap på lap - men et lag uld eller garn - det hele er nålet direkte på med maskinen ( på nær den lille "tot" garn - den er syet på i hånden - jeg kunne ha arbejdet vildt meget videre alene på dette stykke - men - men ... der var jo andre end mig - så nu vil jeg arbejde med div. i hånden.
-
3 vedhæftning(er)
Dorthe
Her er nogle forskellige "halvfærdige" kreationer - fra nogel af de andre deltagere.
-
3 vedhæftning(er)
Dorthe
flere billeder...............
-
kataja
nej hvor spaendende jeg er helt misundelig her foregaar der ikke den slags
-
Dorthe
måske kunne du være igangsætter på "et og andet" det behøver jo ikke være så fint og stort - det vigtigste er det kreative man er sammen om !
-
gydda
Hold da op, Dorhe, hvor ser det bare spændende ud. . . . . når jeg vinder i Lotto, så skal jeg altså også have sådan en maskine.
Din prøveklud er jo et helt kunstværek i sig selv
Dine øvrige billeder fra arrangementet er også rigtig inspirerende - især kan jeg rigtig godt lide den langbenede fugl og den gamle mand.
-
Sørig
Hvor lyder det spændende.
Dit arbejde er simpelthen SÅ flot.
Nålefilt er altså noget man laver på den der maskine? Jeg troede faktisk den var meget dyrere, jeg mener, den er da til at købe for menneske penge
-
linda
Hold da helt ferie, hvor er det smart.
Sådan en maskine kunne jeg godt bruge.
Flot arbejde.
-
jhj
Har igen kun en´ting at sige,
jeg er VILD med dine ting!
Men hvorfor er det lige den maskine er så genial ?
Er det fordi, det går hurtigere ?
-
Dorthe
Både ja og nej
Da jeg skulle afsted havde jeg nogle bestemte forventninger til maskinen - da jeg først sad ved maskinen faldt de fuldstændig til jorden - den kunne IKKE det jeg havde forventet - MEN den kunne noget andet - og faktiske lig e så godt - at nåle i hånden og nåle på maskinen er vidt forskellige oplevelser - muligheder og resultater.
I hånden har jeg mest udnyttet uld med meget lange fibre (merino) så jeg får den meget "op-puffede" overflade og størst mulig volume - i hånden kan du lave det løst og åbent i strukturen. Nålene til hånd er "grovere" og andeledes end dem der sidder i maskinen. Maskinen filter meget tæt og fint og binder ulden næsten ens på for og bagside - og det fremstår som en meget tæt struktur - og på afstand kunne det forveksles med vævning - da maskinen efterlader nåleindstikshullerne i overfladen ( med mindre du anvender " bagsiden" som retsiden - så er den mere "ulden og ensrette at se på - og det kan man selvfølgelig udnytte. Nå det var jo bare et "lille" spørgsmål - men spørg endelig hvis I har interesse for området - nu skal jeg på messe på lørdag - og prøve en anden maskine - samt den jeg kende - få sammenlignet godt - og så skal jeg overveje, om jeg tør købe en helt tredie fra UK uden at ha prøvet den først , det er nemlig den jeg tror mest på ! ( den har 8 nåle ) de andre har henholdsvis 7 og 5 - ligeledes skal man holde øje med vægten på maskinen - om der fåes flere typer nåle til ( hvad de koster - til den ene koster 10 nåle over 300 kr - det er bare for meget ! ) Ligeledes er hastigheden maskinen køre med ( max speed ) ret så vigtig - synes jeg. Og der er det faktisk ikke alle forhandlere der har kunne svare !
-
Bookie
Det er meget flot det som du har filtret.
Jeg har to samojeder som jeg reder meget uld af. Jeg har fået spundet
noget af det og også strikket.
For at prøve at bruge ulden til noget andet ind i mellem kunne jeg godt
tænke mig at prøve at filtre det.
Kender du til metoden med at arbejde sæbespåner i ulden og så forme
det?? Det skal være på begynder trin, eller kan du anbefale bøger om
det ???