Oprindeligt indsendt af
Strikkelene
Du kan jo prøve at lave den leverpostej min mor altid laver (opskriften er over 100 år gammel). Jeg kan garantere for, at den altid smager godt og den kaldes også for en "mandeleverpostej", fordi den er meget krydret. Da jeg var barn, var den alt for stærk i min mund, men nu er det den bedste leverpostej, der findes.
Når du bruger spæk, så brug kun halvdelen af den mængde lever, du har. F.eks. 250 g hakket lever og 125 g hakket spæk. Så tilsætter du 2 ansjoser, 1 løg, 60 g mel, 2 dl mælk, ½ spsk salt, ½ tsk peber, 1 æg, 1 knivspids allehånde, 1 strøget tsk fuld ingefær og 1 strøget tsk fuld nellikker (prøv dig hellere frem med de 3 krydderier). Du blander alle ingredienserne sammen og bager den i ovnen i 1 - 1½ time og start ved 250 grader. Skru gradvist ned for graderne i ovnen i løbet af stege/bagetiden og slut ved 150 grader.