En aften så jeg lige slutningen af en udsendelse på DR med "spise med Price, hvor de lavede "Pulled Pork". Det så bare så lækkert ud, så jeg fandt opskriften her: http://www.dr.dk/dr1/spisemedprice/P...29.htm?image=4
men men men, den så alt for besværlig ud, noget med at der skulle brænde med i grillen for at give røgsmag, og man skulle bruge en "smoker", så det gik jeg væk fra igen.
Men så kom min ene kollega en dag og sagde, at det havde han og familien da lavet på deres almindelige weber-grill, og det var slet ikke så besværligt endda.
Det er ganske enkelt en ordentlig nakkefilet, der aftenen inden pakkes godt ind i en "rub", blanding af krydderier, pakkes tæt i madfilm og står natten over i køleskab. Næste morgen, hos mig var det kl. 6.15, startede jeg weberen (ikke et ord om naboens kommentarer, da han kørte på arbejde6.30), men kun med 1/4 af de briketter man normalt bruger. Så kan grillen holdes på ca. 110 grader. Og så fylder man et par kul mere på hver time eller halvanden, eftersom det er nødvendigt for at holde temperaturen på mellem 100 og 120 grader, og så står den ellers der og småsteger hele dagen indtil om aftenen. Det "rub" man smørrer på bliver sort, og det er meningen, og så tager man stegen af ½ time før spisning, hvor den står og trækker. Og så piller man ellers kødet fra hinanden med to gafler. Det er simpelthen så mørt, at man ikke tror det, før det er prøvet. Og smagen, ja det kan simpelthen ikke beskrives, det skal opleves.
I starten var temperaturen godt nok lidt høj, den var en overgang oppe på 150 grader, men så lukkede jeg spjældene lidt, og så kom den stille og roligt ned på de ca. 110 grader. Man skal så bare huske at åbne helt for spjældene igen efterhånden, så grillen ikke går ud.
Iflg. opskriften skal den serveres med coleslaw i burgerbolle. Her er der vist ikke andre end mig der kan lide coleslaw, så vi brugte salat m.m. i brugerbollerne, og det var bare helt fantastisk.
Til hele processen på ca. 11 timer brugte jeg ikke flere kul end normalt på en alm. steg der skal have en god times tid.
Und jer selv denne oplevelese en dag I alligevel er hjemme hele dagen.