Hejsa alle jer der ved en masse om brodering på maskine :-)

Jeg har en Janome MC 9700 hvor der fulgte 2 rammer med, men hvis jeg så har noget der er quiltet med pladevat imellem, så kan jeg ikke få det ned i rammen, når jeg vil brodere et motiv på :-/

Jeg har så fundet ud af at der er en ramme der hedder F, som jeg tror kan bruges til dette, men jeg er ikke sikker og syntes det er lidt dyrt at købe den til 679,00 kr. hvis ikke den kan bruges til det alligevel.

Er der nogen der ved om den kan bruges, da den forhandler hvor jeg har købt maskinen ikke ved ret meget om de forskellige ting til denne maskine.

Eller om man kan gøre det på en anden måde?

Jeg har prøvet at brodere på håndklæder og ja man lærer jo hele tiden hen ad vejen :-D

Jeg har ikke broderet så meget, men fandt hurtigt ud af at jeg skulle huske at skifte til mørk undertråd når det var mørke mønstre, ellers kan man komme til at se lidt af undertråden i mønstret, ja så lærte jeg det.

Men jeg har det problem at den nogle gange laver løkker på bagsiden og derved så trækker undertråden med op, hvad gør jeg forkert?

Jeg bruger vandopløseligt vlies på oversiden, men skal jeg også bruge det på undersiden ?
Der bruger jeg ikke noget og jeg vil godt have at broderiet bliver så blødt som muligt, så derfor bruger jeg ikke alm. vlies på undersiden, men er så i tvivl om det er en fordel at bruge det vandopløselige på begge sider.

Håber der er nogen der kan hjælpe en ny begynder som mig *221*