Jeg laver brunkål på følgende måde.
1 stort Hvidkålshoved
1 stk. røget bacon
ml. 1/2.-1 kg. magert flæskefars, røres som til frikadeller men uden løg
sukker efter skøn, en kop eller deromkring passer fint.
en skive margarine/smør
lidt kulør,
lidt skrællede kartofler.
smelt sukker som til brunkartofler, kom margarinen/smør i
derefter den snittede hvidkål, med lidt salt og lidt kulør.
når hvidkålen er faldet lidt sammen, lægger jeg bacon'en ved, og så laver jeg en fordybning i kålen og kommer farsbollen ved, lader det hele småsnurre indtil det hele er mørt, ca 1 1/2 - 2 timer, men den sidste halve time koger jeg skrællede kartofter med, det smager bare skønt.
Det er en opskrift som min mor brugte, og igen min mormor, men om den går længere tilbage ved jeg ikke, det kunne egentlig være sjovt at finde ud af hvornår Brunkålen blev opfundet