Forside Forum Link/Download Chat Genveje Medlemmer Min Profil Kalender FAQ

Side 1 af 2 12 SidsteSidste
Viser resultater 1 til 10 af 14

Emner: Symaskine til nybegynder...!?

 1. #1
  FestinaLente Gæst

  Symaskine til nybegynder...!?

  Hej med jer ;)

  Jeg har mere og mere lyst til at prøve at sy - men har ingen maskine og ingen penge ;)

  Synes al snakken om maskiner herinde går op i broderi - og selvom det da kunne være vældig morsomt at kunne lave et broderi, så må jeg nok erkende, at man skal brodere en hel del (eller have mange penge) før man kan få følelsen af, at den er 10000+ kr værd ;)

  Hvad skal man være opmærksom på hvis man vil ofre et minimum på en symaskine? Skal man vælge nyt eller brugt - er der ting man ikke kan leve uden? Er der nogle mærker der er bedre end andre? Nogle modeller man for alt i verden skal undgå?

  Håber nogen vil give sig tid til at skrive!!

  /Susanne

 2. #2
  Mosterkoster Gæst
  Hej FestinaLente.

  Jeg er selv ejer af en husquarna. Den kan godt brodere, men meget lidt og er ikke en maskine man kan tilslutte PC. Den er vel 15 år gammel nu og spinder stadig som en kat. Skal du ud og købe maskine, vil jeg anbefale at du køber brugt maskine hos en symaskineforhandler. Husquarna eller pfaff. du får meget mere symaskine ud af det end hvis du køber de billige fra Bilka, Brugsen eller et 3. sted. De billige er langt sværere at reparere, hvis de går i stykker.

  I mine øjne skal den, ud over de almindelige sting, have et overlocksting og en trestingssiksak. Så kan du komme rigtig langt i din syning.

  Held og lykke med det.

 3. #3
  Trold Gæst
  Jeg købte min symaskine for ca. 9 år siden, efter at have gjort mig mange overvejelser m.h.t. hvad det skulle være for en. Jeg var nået frem til at Husquarna, Elna og Pfaff var de mærker der kunne komme på tale.
  Den forhandler der er her i byen gør så mest i Husquarna, så sådan en blev det. Den er computerstyret og kostede dengang 7000 kr., og den er jeg bare blevet glad for.
  M.h.t. Kvickly's maskiner (tidligere hed de MAJOR) kan jeg fortælle, at min moster har en, som hun har haft i mange år, og hun syer en hel del, både til sig selv og børnebørnene, hun er rigtig glad for den, men må erkende, at den ikke kan sy gennem ligeså mange lag cowboystof som min.
  Min veninde har en MAJOR som hun tidligere har syet meget på, både til sig selv og sin datter, og den har altid fungeret upåklageligt.
  Jeg købte en MAJOR af min venindens søster, og var glad for den i nogle år, indtil jeg ville have noget bedre.
  Så jeg vil sige, at alt efter ens krav og behov, så KAN en MAJOR være udmærket.
  MEN, for små 2 år siden købte jeg en MAJOR til min datter (nu 11 år), og jeg gik direkte hjem og prøvede den af, og den var ikke helt god, speederen/fodpedalen var (for) længe om at "tage fat" og så gik det bare deruda'.
  Så den var jeg ude og få byttet, og den nye var der ingen problemer med.
  Du kan jo evt. gå ind hos din lokale symaskineforhandler og se hvad han har af brugte maskiner.

 4. #4
  SanneG Gæst
  Jeg har en efterhånden gammel Pfaff, som har været guld værd, jeg har syet alt fra blondeundertøj til uldne frakker og skidragter på den. Jeg har sågar syet gennem 5 lag vandbøffelskind uden problemer. Meeen den var også dyr dengang, ca. 10.000 for 13-14 år siden. Det var inklusiv en pedal med 2 hastigheder.
  Min datter som syr tøj til sig selv, også konfirmationstøjet, har en billig Netto maskine, Queen Deluxe 222, den syr fint og har nogle få pyntesømme, den kan det den skal.

  Men det er jo et spørgsmål om behov. Hvis man skal klæde hele familien på, så skal udstyret også kunne tåle mange timers brug, men er det "kun" småting som oplægning og bændel til viskestykker og sengetøj, så skal man da se efter noget andet.

  En maskine som ikke fungere optimalt kan ødelægge al syglæde og kreativitet, så hvis du har mulighed for det, så prøv flere forskellige maskiner. Eller køb en billig og hver gang du har bare 25 øre tilovers så smid dem i en sparebøsse til en dyrere maskine, hvis den billige ikke lever op til dine krav og forventninger

 5. #5
  minniesmor Gæst
  jeg har haft en billig Husquarna da jeg var helt ung - da jeg havde fået barn nr. 2 blev den udskiftet til en der var meget bedre (læs stærkere motor) for med 2 børn skulle der jo produceres en del tøj - jeg syede alt deres tøj og det meste til mig selv også - både undertøj bukser bluser skjorter og overtøj i alle afskygninger.

  så mit råd er tænk over hvad dit behov er så kan det ikke gå helt galt - rådfør dig evt. med den lokale symaskineforhandler - tænk på han/hun er interesseret i at du kommer igen - køb evt. en brugt som du kan have glæde af i mange år - jeg har haft min i ca. 20 år og den syer stadig upåklageligt.

  håber du kan bruge noget af det jeg har skrevet til dig.

  held og lykke med jagten på maskinen i dit liv hahahaha

  knus Anne.

 6. #6
  Tilmeldingsdato
  16 Feb 2007
  Geografisk sted
  vordingborg
  Indlæg
  32
  Kjærgaard har en hjemmeside der hedder www.symaskine.dk
  Der har de ofte meget gode tilbud.
  Jeg selv har en Pfaff, men er ikke fikseret på det mærke, jeg gjorde op med mig selv hvad mine ønsker var og hvad mine behov var, jeg har ikke behov for at sy igennem mange lag stof (skulle jeg havde det en gang imellem så har jeg en gaaaaaaaaaammmeel Eva Royal, der kan æde sig igennem alt), men jeg ville gerne have en der kunne en lille bitte smule sjovt, så det blev en smart 200, den kan brodere bogstaver, entrinsknaphuller, pyntesting og meget andet. Jeg er super glad for den og så var den ikke ret dyr. Den er købt hos Kjærgaard over nettet og jeg fik den med posten dagen efter bestilling.
  Jeg har haft en major fra kvickly, den syede egentlig fint nok, når den kunne sy, for det gik i stå hele tiden og til sidst kunne den ikke mere. Den tror jeg kostede 700-800 kr og når man så kan købe en ny i god kvalitet hos kjærgaard til knap 1000 kr vil jeg til en hver tid gøre det.

 7. #7
  FestinaLente Gæst
  Ih altså!

  Ja jeg har kigget ind af vinduerne hos Kjærgaard ... men ikke turdet gå ind ;)

  Altså egentlig har jeg intet behov ... jeg har en box på 15x10x10 cm og der har jeg alt mit sytøj ... og det er ikke hvert år den bliver åbnet!
  - meen omvendt så kunne jeg jo godt tænke mig at lave et eller andet sjovt.

  Det undrer mig lidt at der ikke er en eneste der nævner Singer! Men jeg er glad for at I ikke skriver at alt under 7000 kr stinker! Nu tør jeg måske godt gå ind og sludre i forretningen ...selvom jeg er en hæslig kunde, der ikke kender mit eget behov!

  Tak for svar ... og ´jeg skal nok holde øje med om der kommer flere!!

  /Susanne

 8. #8
  Nette Gæst
  Jeg har en Major. Den købte jeg, da OBS åbnede i Viby J. midt i 90erne. Den kostede dengang 7-800 kroner, og har altid fungeret perfekt.
  Jeg har syet i både tykke cowboybuksesømme og læder helt uden problemer, og har brugt den rigtig meget gennem årene.
  Tidligere havde jeg også en Major, som min farmor havde købt engang i 60erne. Den kører endnu, til lapning af tøj, hjemme hos min far.

  Nu bor du ikke i Århus. Men Guldager her i Århus har specialiseret sig i både nye og brugte maskiner, og giver meget gerne gode råd, ideer og god service, også selvom man vælger at købe en billigere brugt model, indtil man finder ud af, hvad man egentligt har brugt for.

  Held og lykke med dit køb.

  Nette

 9. #9
  lillebi Gæst
  Jeg har en brother som jeg har importeret fra USA, Det er en maskine som jeg er super glad for og jeg har nu også set dem her hjemme til små 4000.-kr.
  Men du behøver ikke at købe de dyrere maskiner for at få en god symaskine. Du skal prøve dig frem og det ved jeg at det fleste maskinforhandlere er indstillet på at lade dig gøre. Et godt råd er altid at tage lidt cowboy stof med og prøve på maskinen( husk tilladelse først :-) ) Hvi du får et nej så er det ikke den maskine du skal ha.
  Jeg startede selv ud med en rigtig billig maskine og jeg sled den op. Jeg har til gengæld også haft en dyr , der gik i stykker bare man startede den. Så man kan få mandags maskiner i alle prislag. Men gør op med dig selv hvad du skal bruge den til og køb efter det. Hvis du bliver helt bidt af det så kan du altid købe noget større. bare du sørger for at have de gængse sting, som der er blevet nævnt tidligere i tråden, så løber du ikke surt i det.
  God fornøjelse med dit indkøb og lad os vide hvad du vælger...vi er vel nysgerrige

 10. #10
  bagger Gæst
  Det du skal være opmærksom på er:

  - at spolehuset er i metal, ikke plastik
  - at den er nem at tråde
  - at den er nem at indstille

  Og så er det lige meget om du køber en ny eller brugt, når du køber den hos en forhandler. Jeg har selv købt min maskine hos Kjærsgaard og er meget tilfreds med den sevice jeg har fået.

Side 1 af 2 12 SidsteSidste

Regler for indlæg

 • Du kan ikke oprette nye tråde
 • Du kan ikke besvarer
 • Du kan ikke vedhæfte
 • Du kan ikke redigerer din post
 •