projekt UDENFOR stiller skarpt på den kritiserede hjemløseindsats

Kære Læser

Efter en sommerpause er projekt UDENFORs nyhedsbrev nu tilbage med et indblik i alle de nye, spændende projekter og aktiviteter, projekt UDENFOR fremover giver sig i kast med.

Til vores store begejstring er tilmeldingerne til projekt UDENFORs kommende seminar ”Når nøden er størst – er hjælpen?” strømmet ind. Baggrunden for seminaret, som finder sted på Bremen Teater d. 30. oktober, er det tragiske hjemløsedødsfald, der fandt sted ved 7-Eleven i februar 2014. På seminaret sætter vi fokus på den ulighed i sundhed, som risikerer at føre til dødsfald på gaden. Hvilken hjælp kan hjemløse borgere egentlig forvente at få i akutte situationer? følg linket her og læs mere om seminaret og dets indhold.

Vanen tro deltog projekt UDENFOR igen i år i Brugernes Bazar i Odense. Dagen stod naturligvis i brugernes navn og der var som altid både plads til at spise, snuse rundt i de mange forskellige organisationers stande og debattere med politikere og fagpersoner i henhold til emnet: Reformerne – svaret på socialt udsattes behov? Læs mere om projekt UDENFORs dag på Brugernes Bazar – og projekt UDENFORs møde med Socialminister Manu Sareen, som også havde lagt vejen forbi Odense.

I august rettede Statsrevisorerne en alvorlig kritik mod både Socialministeriet, Boligministeriet og Kommunerne. Omdrejningspunktet var hjemløseindsatsen, som blandt andet findes utilstrækkelig i forhold til servicelovens bestemmelser. I beretningen udtrykker Statsrevisorerne desuden en specifik bekymring over den manglende indsats i forhold til det stigende antal unge hjemløse; en bekymring vi i projekt UDENFOR deler. Af samme årsag er vi lige nu, i projekt UDENFOR, i gang med at starte et projekt, der er målrettet unge mellem 18-25 år. Vi vender naturligvis tilbage med meget mere detaljeret information om vores ungeprojekt. Foreløbig kan du læse projekt UDENFORs kommentar til Statsrevisorernes beretning her.

God læselyst